26 Ekim 2013 Cumartesi

Erzincan Lokumu

     

MALZEMELER : 

  • 250 g tereyağı, oda ısısında
  • 1 yumurta
  • 200 g şeker (1 su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • yaklaşık 350 g un (2 su bardağı)
  • 1 paket vanilyalı puding, toz halinde
  • 100 g kadar pudra şekeri, üzerine serpilecek


YAPILIS :


Fırınınızı 170°C`de ısıtın. 28 cm çapında fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Tereyağını şeker ve yumurta ile çırpın. Unu kabartma tozu ve vanilyalı pudingle karıştırıp ekleyin. Yumuşak ve düz bir hamur yoğurun. Tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca ılıyana kadar dinlendirin. Üzerine bolca pudra şekeri serpip baklava dilimleri şeklinde dilimleyin ve servis edin.


                   AFiYET OLSUN 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder