8 Kasım 2013 Cuma

Pita ekmegi

Yine bir cuma gununden sevgilerle herkese.Hep yakmak istedigim aklimda olan pita ekmegini bu gun denemeye karar verdim ; Netten arastirdigim zaman bir cok tarif cikti karsima iclerinden birini denemek istedim sonuc muhtesem ve bunu sizlerle paylasmak istedim .

Malzemeler:

1 su bardagiyogurt
1su bardagi sut
1 kahve fincani yag
1 tatli kasigi seker
1 bucuk tatli kasigi tuz
2 su bardagi ilik su
40 gram yasmaya
1 kg + 1 bucuk su bardagi un.







NOT : Ben olcu olarak bu subardagini kullaniyorum.

Yapilisi:

hamurumuzu guzelce yogurduktan sonra tezgaha yada masaya alip 14 tane beze yapiyoruz; yaptigimiz bezelerimizi yagli kagit serdigimiz tepsimizin uzerine buyuk kahve fincani tabagi kadar acip tepsimize diziyoruz. Bu islem bittikten sonra firinmizin icine tepsilerimizi koyop ben 45 dakika beklettim tabiki bu hava sicakligina gore daha az da olabilir mayalanan ekmeklerimizi firindan alip firinimizi en yuksek ayara acip ben turbo ayarina getirdim isinmis olan firinimizin icinte tepsimizi koyup yuzleri hafif kizarana kadar durduruyoruz pita ekmegi fazla piserse sert olur onun icin azpisirmek lazim .

Afiyet olsun









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder