10 Eylül 2013 Salı

Tarte au fromage - Peynirli tart


Hamur icin malzemeler : 

  • 120g oda sicakliginda margarin
  • 1 su bardagi seker 
  • 1 yumurta 
  • 1 yarim cay kasigi tuz 
  • 3 buyuk kahve fincani un 
Yapilis :

Tum Hamur malzemelerimizi karistirip bir top haline getiriyoruz . Bir filme sarip dolapta 2 saat boyunca buz dolabimizda bekletiyoruz . 2 saat bekledikten sonra firin tepsimize yerlestirip bir catal ile uzerine kucuk delikler aciyoruz .

Uzeri icin :


  • 3 yumurta 
  • 1 su bardagi seker 
  • Yarim su bardagi kuru uzum 
  • 250 gram taze krema ( creme fraiche )
  • 5 yemek kasigi un 
  • 500 gram labne peyniri ( fromage blanc ) bir bez torbada suzulecek yani 250 gram .

Yapilis :

Labne peynirimizi suzmeye koyduktan sonra bir kapta yumurtalarimizi ve sekerimizi guzelcene mixere veriyoruz . Suzulmus labne peynirimizi , taze kremamizi , unumuzu ,en sonada uzumlerimizi ilave ediyoruz , karistirip yerlestirdigimiz hamurumuzun uzerine dokuyoruz . Firinda 180 derecede , uzeri hafif kizarana kadar pisiriyoruz .


                  AFiYET OLSUN .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder