Hamur icin malzemeler :
- 120g oda sicakliginda margarin
- 1 su bardagi seker
- 1 yumurta
- 1 yarim cay kasigi tuz
- 3 buyuk kahve fincani un
Tum Hamur malzemelerimizi karistirip bir top haline getiriyoruz . Bir filme sarip dolapta 2 saat boyunca buz dolabimizda bekletiyoruz . 2 saat bekledikten sonra firin tepsimize yerlestirip bir catal ile uzerine kucuk delikler aciyoruz .
Uzeri icin :
- 3 yumurta
- 1 su bardagi seker
- Yarim su bardagi kuru uzum
- 250 gram taze krema ( creme fraiche )
- 5 yemek kasigi un
- 500 gram labne peyniri ( fromage blanc ) bir bez torbada suzulecek yani 250 gram .
Yapilis :
Labne peynirimizi suzmeye koyduktan sonra bir kapta yumurtalarimizi ve sekerimizi guzelcene mixere veriyoruz . Suzulmus labne peynirimizi , taze kremamizi , unumuzu ,en sonada uzumlerimizi ilave ediyoruz , karistirip yerlestirdigimiz hamurumuzun uzerine dokuyoruz . Firinda 180 derecede , uzeri hafif kizarana kadar pisiriyoruz .
AFiYET OLSUN .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder