14 Eylül 2013 Cumartesi

Ev yapimi ekmek kadayifi tarifi

Bu gun sizlere doyumsuz tadiyla afyon kaymagi esliginde ev yapimiekmek kadayifi tarifi verecegim (tabiki afyondan kayma getiremiyecegime gore bende hazir aldim :)


  • malzemeler hamuru icin:
  • 10 gr yasmaya
  • 1yemek kasigi tere yagi
  • 1 cay bardagi sut
  • 1 yumurta
  • 250 gr un
Hamuru guzelce yogurup sonrada 30 cm lik tepsiyi yaglayip  hamuru koyup mayalanmaya birakalim 30 dakika falan mayalandiktan sonra onceden isitilmis firinda pisiriyoruz pistikten sonra iyice etakir takir 2 gun falan bekleyip acikta kurutalim.

  • islatmak icin:
  • bir su bardagi pekmez
  • 2 bucuk su bardagi ilik su. 
kurumus ekmegimizin uzerine  pekmez ve suyu karistirip kendinden bayagi buyuk bir tepsiye koyup pekmezidokup islatiyoruz.


  • Serbeti icin:
  • 4 su bardagi seker
  • 5 su bardagi su
  • 1 kucuk limon.
Sekerin  yarisyla kabugunu soydugumuz limonu bir tavanin icinde kisik halde karistirarak karemalize ediyoruz oteki kalan sekerle suyuda ocaga koyuyoruz karemalize olan sekeri kaynamakta olan serbetin uzerine dokup beraber bir iki tasim kaynatiyoruz  altini kapatiyoruz.


Son asama:tepsideki ekmegin uzerine sicak olan serbeti dokup ocaga alip kisik halde cevire cevire yakmadan pisiriyoruz soguduktan sonra dilimlere kesip soguk servis ediyoruz afiyet olsun.















Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder