MALZEMELER :
- 1 kg un
- 1.5 su bardagi ilik su
- yarim su bardagi sut
- yarim su bardagi cicek yagi
- 1 bucuk yemek kasigi kuru maya
- Yarim yemek kasigi tu
- Yarim yemek kasigi seker
Uzeri icin :
- istege gore malzemeler koya bilirsiniz
Yapilis : Oncelikle iliksuyu bir kaba koyup mayamizi ilave ediyoruz ;sonra sivi yagi ve tuzu sekeri atip bir kg unumuzla birlikte guzel bir hamur elde ediyoruz.hamurumuzu dort parcaya ayirip mutfak tezgahimizin uzerinde mayalanmaya birakiyoruz hamur kabarmaya basladiginda( elimizle ortasi ince kenarlari kalin yuvarlak acip tepsimize koyuyoruz ve sonra istege gore malzemeyle firinimizda pisiriyoruz.Not: bir kasik salca veyarimsu bardagi su yarim cay kasigi tuz ile sos yapip bir fica ile hamurumuzun uzerine surelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder