Kek icin Malzemeler :
-10 yumurta
-5 yemek kasigi Kakao
-5 yemek kasigi Un
-5 yemek kasigi irmik
-5 yemek kasigi Bal
-2 paket Vanilya sekeri
-1 paket kabatma tozu
-1 cimdik tuz
-270 ml sivi yag
-200g seker
-50 ml sut
Kekin Yapilisi :
10 yumurtanin 5 tanesini Komple 5 inin sarisini bir kaba kiralim , seker ve vanilya sekerimizi ilave edip krema haline gelene kadar cirpalim .Sonra Ayri bir kapta un , kabartma tozu , irmik , bir cimdik tuz ve Kakaomuzu karistirip yavas yavas ilave edelim . iyice cirpalim . sonra Sut , yag ve balimizi ilave edelim . kopuklu olana kadar cirpalim . 2 tane ayni boyda olan firin tepsimizin 1 ini yagliyalim ve cok az ustune galeta unu dokelim ve digerinede firin kagidi koyalim . onceden 170 C isitilmis firinimizda 12 ve 13 dk boyunca pisirelim .
Arasi icin:
- 3 paket Krema
-1 paket jelatin
-50 ml sut
-2 yemek kasigi bal
-1 tatli kasigi vanilya
Yapilis :
1 paket Toz Jelatinimizi 5 kasik soguk su ile 2 dk boyunca ocakta eritiyoruz .
Sonra 3 paket Kremamizi Mixerde bol kopuklu olana kadar cirpiyoruz .Kremamiza jelatinimizi , sutumuzu , balimizi , vanilyamizi ekliyoruz ve iyice cirpiyoruz . Sonra altini yagladigmiz tepsideki kekimizin ustune guzelce surup dolaba koyup donmasini bekliyoruz .
Oteki taraftan bir tencerenin icine :
- 200g bitter cikolata
-100 g Yagi eritip 4 yemek kasik sivi yag ilave edip iyice karistiriyoruz .
Dolapdaki donmus kekimizi cirkartip uzerine guzelce surup hemen uzerine yagli kagitdaki kekimizi usulcana uzerine yerlestirelim .
Sonra yine bir tencerede 220g bitter cikolatamizi 150g yagmizla guzelcene eritelim. Eridikten sonra 3 yemek kasigi siviyag , 4 yemek kasigi Su ve 1 yemek kasigi pudra sekerimizi ekleyelim .
BU karismizi bitmis olan kekimizin uzerine surup dolabimiza 2 saat boyunca donduralim ( uzerindeki cikolata sertlesmis oluyor ) soguk servis yapalim .
Dondurulduktan sonra :
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder