24 Eylül 2013 Salı

Firinda lahana sarmasi


  • Malzemeler: ic harci icin
  • 500 gram kiyma
  • 1su bardagi pirinc
  • 1subardagi bulgur
  • 2 yemek kasigisalca
  • 2 yemek kasigindan biraz az tuz
  • 1 tatli kasigi kara biber
  • 1 tatli kasigi limon tuz
  • maydonoz
  • 1 cay bardagi yag
  • 3tane orta boy sogan

disi icin:
  • LAHANA 
  • 1 kasik salca 
  • 1 cay bardagi yag
  • 2 tatli kasigi tuz

Yapilisi:Lahanalari yikayip haslayalim tuzlu suda;oteki tarafdada ic harcimizi kavurup 3 su bardagi su ilave edip pilavdan biraz az pismis halde suyunu cekince ocaktan alalim. Sonrada lahanalari su boregi hamuru gibi tepsiye dizelim 1 siradan sonra uzerine harcin yarisini koyalim ve yine tek sira halinde yine lahana ve diger kalan harci dokup uzerini lahanayla kapatalim ve 1 cay bardagiyag ve 1 yemek kasigi salcayi kavurup  2 tatli kasigi tuzu atip2 su bardagi su dokup tepsimizin uzerinden gezdirelim ve kare kare kesip firinda istege gore pisirelim ben 20 dakika pisirdim afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder