- Malzemeler: ic harci icin
- 500 gram kiyma
- 1su bardagi pirinc
- 1subardagi bulgur
- 2 yemek kasigisalca
- 2 yemek kasigindan biraz az tuz
- 1 tatli kasigi kara biber
- 1 tatli kasigi limon tuz
- maydonoz
- 1 cay bardagi yag
- 3tane orta boy sogan
disi icin:
- LAHANA
- 1 kasik salca
- 1 cay bardagi yag
- 2 tatli kasigi tuz
Yapilisi:Lahanalari yikayip haslayalim tuzlu suda;oteki tarafdada ic harcimizi kavurup 3 su bardagi su ilave edip pilavdan biraz az pismis halde suyunu cekince ocaktan alalim. Sonrada lahanalari su boregi hamuru gibi tepsiye dizelim 1 siradan sonra uzerine harcin yarisini koyalim ve yine tek sira halinde yine lahana ve diger kalan harci dokup uzerini lahanayla kapatalim ve 1 cay bardagiyag ve 1 yemek kasigi salcayi kavurup 2 tatli kasigi tuzu atip2 su bardagi su dokup tepsimizin uzerinden gezdirelim ve kare kare kesip firinda istege gore pisirelim ben 20 dakika pisirdim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder