31 Ağustos 2013 Cumartesi

Pirinc Pilavi Esliğinde Barbunya

                                              Barbunya icin Malzemeler :
- 1 adet  Domates 
- 1 adet Soğan
- 3 kucuk Havuc
- 3 Biber 
- 1 cay bardagina yakin zeytin yagi
- 1 bucuk yemek kasiği salca
- 1 kg Barbunya 
  
                                   
                                      Yapilis :
 Ilk once tenceremizin icine zeytinyagimizi dokuyoruz . 
Soganimizi , Biberlerimizi ve havuclarimizi ince ince kesip tenceremize ilave ediyoruz . Guzelce kavurduktan sonra salcayi ekliyoruz karistirip yine kavuruyoruz. Domateslerimizide ekleyip karistiriyoruz Barbunyalarimizida ilave edip 3 bucuk  Su barbagi su ve tuzu  ilave edip kisik ateste pismeye birakiyoruz .





                         Pirincli Pilav icin Malzemeler :
-2 yemek kasigi tereyag 
-Yarim cay bardagi arpa sehriye 
- 2 su bardagi baldo pirinc
- yarim yemek kasigi tuz 
-5 su bardagi su 



                      Pirinc pilavi yapilisi :

Tereyagmizi tenceremizde eritiyoruz , Sehriyelerimizi ilave ediyoruz .
Sehriylermiz esmerlesince iyice yikanmis ve suzulmus olan pirincimizi tenceremize ekleyip ve tuzumuzuda ekledikten sonra  kavuruyoruz .Suyumuzu ilave edip once yuksek ateste suyunu cekdikten sonra hafif kisarak 3-5 dk daha pisirip altini kapadiyoruz .

                                       Afiyet Olsun 


Not : Ben bu tarife gore Baldo pirinc kulandim , eger siz daha ince bir pirinc kulanacak olacaksaniz suyunu azaltin ve agzini acik pisirmeye calisin .        







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder