1 Kasım 2013 Cuma

Karniyarik

Malzemeler :
4 tane patlican yaklasik 1 kg
1kg kiyma
2 tane sogan maydonoz
3 tane yesil biber
3 domates
1 kasik salca
1 cay bardagi yag
Tuz ve kara biber
Yapilisi:
Patlicanlari yikayip zebra seklinde kabuklarini soyup tuzlu suda biraz bekletiyoruz yaklasik yarim saat .Sonra patlicanlari kizartip firin tepsisine ortalarindan ikiye keserek yerlestiriyoruz hafif tuzluyoruz.
Ic harci icin kiymayi kavuruyoruz  ince dogranmis sogan ve iki tane yesil biberi ilave ediyoruz sonrada salca ve kucuk kucuk dogradigimiz domatesleri ilave ediptuz ve karabiberini atip sulanmasini bekliyoruz altini kisip sonrada en son maydonozu ekleyip ocaktan aliyoruz.
Patlicanlarin uzerine ic harcini doseyip domates ve biberle susleyip yarim saat pisiriyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder