Malzemeler:
Yarim kg kuru patlican
750 gram az yagli kiyma
1 cu bardagi pirinc .
1 su bardagi bulgur
1 buyuk sogan ince kiyilmis
2 dis sarimsak oda ince kiyilmis
1 yemek kasigi sumak yarim yemek kasigi pul biber 1yemek kasigi nane 2 yemek kasigi domates salcasi 2 yemek kasigi biber salcasi istege gore aci tatli olabilir1 cay bardagi zeytin yagi yada cicek yagi.
Patlicanlarimizi aksamdan kaynar suya islatiyoruz ve sonra bir tencerede iyice erimeyecek sekilde hasliyoruz.
Yapilisi:
Oncelikle yagimizi kullanacagimiz tencerenin icine dokup salcalarimizi kavuruyoruz kavurugumuz salcanin yarisindan fazlasini ic harcimiza yani kiymamizin uzerine dokuyoruz sonra tenceredeki salcamizin uzerine 1 su bardagi su dokup sos kaline gelince onu bir kenara koyuyoruz .
Sonrda kalan malzemelerin tumunu karistirip ic harcini hazirliyoruz hazirladigimiz ic harcini patlicanlarimiza doldurup tenceremize dosuyoruz sonrada 3 cu bardagi ilik su ve tuz ekleyip uzerine sert bir tabak yada sarma taslari oluyo onu koyup bismeye birakiyoruz eger ser olur pismesse istege gore sicak su eklene bilir .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder