12 Eylül 2013 Perşembe

Patatesli ekmek


  • Mis gibi sicak ekkmek tarifi verecegim.
Malzemeler
  • 2 orta boy patates
  • 1 tatli kasigi kuru maya
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 3 su bardagi su
  • alabildigi kadar un.biraz susam va corek otu.
Yapilisi:

Once patateslerimizi hasliyoruz sonra rendeliyoruz sonra hamur kabinin icine 3 subardagi ilik suyumuzu dokup mayayi ve tuzu atip eritiyoruz sonra patateslerimizi iyice karistiriyoruz ve ala bildigince yumusak sert olmasin bir hamur elde ediyoruz kalibimiza dokup uzerine corek oto ve susam serptikten sonra agzina birsey kapatip mayalanmaya birakiyoruz .


Mayalandiktan sonra 200 derecelik firinda pisiriyoruz.

NOT:Ekmeginiz piserken firinin alt kismina bir demir kapla su koyarsaniz daha iyi olur cunki su kaynadikca onun buhari ekmeginizi yumusak yapar . Birde daha kucuk kaliplarda kullana bilirsiniz istege gore . 



AFIYET OLSUN.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder