5 Eylül 2013 Perşembe

Kiymali besamel soslu firinda kabak




MALZEMELER:
  • 5 adet kabak
  • 100 gr. kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • nane, kimyon,karabiber  maydonoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
beşamel sos için:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • yarım çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
  1. Kabakları güzelce yıkayın, kabuklarını ister soyun ister soymayın(ben soymadan yaptım) çok ince olmayacak şekilde yuvarlak dilimleyin.
  2. Dilimlenen kabakları su dolu bir tencerede (suya biraz tuz atın)10 dakika haşlayın ve suyunu süzün.
  3. Kıymalı harç için soğanları yemeklik doğrayın ve bir tavada yağıda ekleyip kavurun. Soğanlar yumuşayınca kıymayıda ekleyin, karıştırarak iyice kavurun.Salçayı, tuzu ve baharatları da ekleyin,karıştırın ve altını kapatın.
  4. Beşamel sos için önce yağı ve unu iyice karıştırın ve azar azar çırpma teli ile karıştırarak sütü ekleyin. Tuzunu da ilave edin. Sürekli karıştırın koyu bir kıvam alıp göz göz olunca altını kapatın. Unun topaklanmamasına özen gösterin eğer topaklandıysa blendırdan geçirebilirsiniz.
  5. Kabakları beşamel sosa bulayın ve borcama kabakların yarısını bir dizi şeklinde yerleştirin. Kıymalı harcı her yerine eşit dökün, kalan kabaklarıda beşamel sosa bulayıp kıymalı harcin üstünü kapacak şekilde dizin. Kalan beşameli üzerine dökün ve rendelenmiş kaşar peynirinide  ekleyin. 200 derece fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder